Първоначално публикувано от Jivko7777
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
горят ли ви масло 156-ците
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщениеАлфите и конкретно бензиновите им мотори са високооборотни и рядко някой си ги е купил, за да ги кара като някой Пасат или Лагуна комби, на 3000 об., кротко и лежерно по магистралата...
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение150ml/10000kmLast edited by Liminat; d.m.y г., 12:36.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеЕ, колега, това пък като го чуя за алфите... сякаш по светофарите само алфи тръгват от общ старт и въртят гуми по цял ден, или по магистралите фучат алфи с 220. Кола като кола, мъкнеш се с нея по светофарите със средна скост 30 км и това е, и да има качества, по-различни от останалите марки, едва ли се карат по различен начин. По-вероятно е да са с метали, произвеждани по технологиите от зората на мотоспорта, когато алфа е оглавявала челото на тогавашната формула 1
Това на тая 147, която я продаваш ли, останах с впечатление, че е в теб от десетина дни.
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеЕ, колега, това пък като го чуя за алфите... сякаш по светофарите само алфи тръгват от общ старт и въртят гуми по цял ден, или по магистралите фучат алфи с 220. Кола като кола, мъкнеш се с нея по светофарите със средна скост 30 км и това е, и да има качества, по-различни от останалите марки, едва ли се карат по различен начин. По-вероятно е да са с метали, произвеждани по технологиите от зората на мотоспорта, когато алфа е оглавявала челото на тогавашната формула 1
Това на тая 147, която я продаваш ли, останах с впечатление, че е в теб от десетина дни.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеГрешка
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Тя вече е на над 1000км при мен и маслото не е мръднало от максимума и си е бистро. Иначе 150ml e JTD с пробит датчик за налягане на маслото. А 1.8ТS също не харчи масло, а е към 300 000км. Имам наблюдения на няколко Алфи. Само една 159 2.4JTD 20V ми се изплъзва от погледаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТи оправи ли главата? Нали беше казал, че ТС-а пушел и миришел на масло от зад? Такъв спомен имам.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеЕ, колега, това пък като го чуя за алфите... сякаш по светофарите само алфи тръгват от общ старт и въртят гуми по цял ден, или по магистралите фучат алфи с 220. Кола като кола, мъкнеш се с нея по светофарите със средна скост 30 км и това е, и да има качества,"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
При мен Тотал 10-40 съм долял около 1.200л-1.300л за 10000км.Това при нормално каране.Мисля че е в рамките на допустимото.Интересно ми е как има колеги където доливат по 150-200 грама на 10000 км или даже някои и не доливат.Не съм монтьор или някакъв специалист само слагам бензин и гледам щеката на маслото. Не е ли нормално ако маслото е хубаво и влиза навсякъде където трябва и смазва добре всички части в двигателя съответно да си го гори в нормални норми разбира се? Може и да не съм прав но поне аз така си мисля че около 1л е нормално да се долива и пак зависи от това как я караш.алфа 156 1.8тс16v
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМинавал ли си по немска или италианска магистрала да видиш преди да дойтат тия алфи у нас, как се карат там.....Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМинавал ли си по немска или италианска магистрала да видиш преди да дойтат тия алфи у нас, как се карат там.....
Не съм заглеждал и останалите модели, но ми прави впечатление и издрасканата пластмаса по дръжките на вратите, не знам дали го има това и при 159, но доста по-стари и непретенциозни щайги са по-добре откъм здравина на тая пластмаса. Не е за тая тема, но понеже не видях друга, в която да стане дума за тия неща, та да запитам и за пластмасата, която е над еърбега пред пътника на дясната седалка, на доста коли се е надигнал и огънал,най-вероятно от нагряване от слънцето.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеИталианска не, по немските доста километри, не само алфите се гонят яко там, а повечето, което е и тук по пътищата, е , без една част от екзотичните. Сега, понеже гледам главно алфи 147 на около 10 години, нямам поглед върху останалите коли из автокъщите, но алфа без нещо за ремонтиране май не съм видял още, поне тия до около 5000 лв. За ония над тия пари винаги ти остава гадната възможност да разбереш, че харчи масло, но няма как да стане без да си и хвърлип едни поне 1000-1500 км. После има да се чудиш дали тия 50 грама на 100 км, дето ги пише из повечето статистики за автомобилите са нормален разход и да ти казват колегите, че над 0.5 л/10000 км е много
Не съм заглеждал и останалите модели, но ми прави впечатление и издрасканата пластмаса по дръжките на вратите, не знам дали го има това и при 159, но доста по-стари и непретенциозни щайги са по-добре откъм здравина на тая пластмаса. Не е за тая тема, но понеже не видях друга, в която да стане дума за тия неща, та да запитам и за пластмасата, която е над еърбега пред пътника на дясната седалка, на доста коли се е надигнал и огънал,най-вероятно от нагряване от слънцето.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеТя вече е на над 1000км при мен и маслото не е мръднало от максимума и си е бистро.
Първоначално публикувано от fuji Покажи съобщениеПри мен Тотал 10-40 съм долял около 1.200л-1.300л за 10000км.Това при нормално каране.Мисля че е в рамките на допустимото.Интересно ми е как има колеги където доливат по 150-200 грама на 10000 км или даже някои и не доливат.Не съм монтьор или някакъв специалист само слагам бензин и гледам щеката на маслото. Не е ли нормално ако маслото е хубаво и влиза навсякъде където трябва и смазва добре всички части в двигателя съответно да си го гори в нормални норми разбира се? Може и да не съм прав но поне аз така си мисля че около 1л е нормално да се долива и пак зависи от това как я караш....
Comment
-
Колеги според мен и колите, които карам ( в подписа ) това което го дават по документи да гори е за застраховка на производителя ако има някоя бройка с по лоши показатели, при мен маслото колкото го налея толкова излиза на всичките коли и да дам едно пояснение карам само с оригинални консумативи и не жаля колите имам рено 19 92 год 700 К е то вече гори между 80 и 100 грама на 10 000! Правете си изводите вашите коли на какви километри са, как са обслужвани и карани ! И пак ще поясня аз коли не жаля на месец имам по около 10 К км !
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
Comment